Grunnsteinsnedleggelse Jonsvollkvartalet

jonsvollskvartalet
Jonsvollkvartalet, Sparebanken Vest sitt nye flotte hovedkontor i Bergen begynner nå å ta form. Fredag 24. januar ble grunnsteinen i bygget lagt ned.

STEMA, ved Per Egil Steen, spiller en sentral rolle som daglig leder/prosjekt direktør i prosjektet. STEMA har, med Steen i spissen, det totale ansvaret for ledelse og styring av prosjektet som også inkluderer salg/syndikering, kontrakter med leietakere samt koordinering og avtaler mot fremtidig driftsorganisasjon for bygget. Prosjektet er et av de største og mest profilerte prosjektene i Bergen.

På den høytidelige seremonien fredag 24. januar la Trond Mohn, en av eierne av bygget, ned grunnsteinen på Jonsvoll. Foruten ordføreren i Bergen, Trude Drevland var representanter fra bankens styre, datter- og tilknyttede selskaper samt andre inviterte gjester tilstede.

Det nye bygget i Jonsvollskvartalet, midt i sentrum av Bergen, vil sette sitt preg på byen i mange generasjoner og vil romme det største finansfaglige miljøet utenfor Oslo.

3456

3406

3417

3571

3586

13.12.10-Montering-av-hulldekker
Dette bildet fra desember 2013 viser montering av hulldekker på dekkeover plan 0.

Fakta

– Prosjektet ledes og styres av STEMA Rådgivning AS
– Entreprenørfirma er Constructa Entreprenør AS og Bolseth Glass AS
– Rådgivere er Arkitektgruppen Cubus A/S og Multiconsult AS
– Bygget vil ha kapasitet på inntil 830 faste arbeidsplasser med et samlet areal på ca 19 600 m2
– Det vil bli en samlokalisering av Sparebanken Vest, Eiendomsmegler Vest, Kyte Næringsmekling AS, Frende Forsikring, Brage Finans og Norne Securities
– Bygging ble startet i april 2013 og forventet ferdigstillelse er oktober 2015

Nybygget vil bestå av 10 etasjer. Hovedinngang vil være plassert på Plan 1 på hjørne mot Jonsvollsgaten og Teatergaten. I tillegg til inngangsparti og tilhørende fellesarealer vil Plan 1 inneholde kontorarealer, felles møterom for bygget og mulighet for forretningsareal. Plan 2 til og med Plan 7 vil være forbeholdt kontorarbeidsplasser med tilhørende fellessoner og møterom. Plan 0 vil ligge i plan med Baneveien og vil blant annet inneholde spisested med tilhørende kjøkken, auditorium, garderober og varelevering. Bygget vil få 24 parkeringsplasser på Plan U1, med innkjøring fra Baneveien.
[divider_padding][divider_line]
Foto © Bent René Synnevåg
[divider_padding]